Tagged: programming

Perancangan 2013

Rasanya lama dah tak update blog ini dengan tutorial2 yang berkaitan dengan pengaturcaraan php & mysql. Alhamdulillah, sepanjang PakCu handling training utk Kursus PHP & mySQL (Asas & Pertengahan) serta Joomla, feeback yang diterima...

JomWeb @ KPTMKL

JomWeb @ KPTMKL

First of all, PakCu nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada Saudara Iszuddin Ismail (Senior Web Developer at Kengkawan IT Solutions) kerana sudi menjemput PakCu utk turut hadir sama bersama-sama beberapa lagi Pakar IT antaranya...

Jenis-Jenis Hash dan Ciri-Cirinya

Jenis-Jenis Hash dan Ciri-Cirinya

Setakat apa yang kami tahu, sekurang2nya ada 25 jenis hash.. mungkin ada lebih banyak lagi. dibawah adalah jenis dan ciri-ciri hash yang kebiasaan kita nampak. 1. DES (Unix) Digunakan di Linux dan sejenisnya. Panjang...

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 261904 bytes) on line 2729

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 261904 bytes) on line 2729

Pernah dpt error cam ni? Mesej ralat ini boleh muncul dalam skrip PHP yang sebelum ini berfungsi apabila keperluan memori melebihi had standad iaitu 8MB seperti yang telah ditetapkan (configuration) dalam fail php.ini. Namun begitu, ia hanyalah merupakan satu masalah yang mudah untuk diatasi. Untuk menukar had maksimum ini, satu skrip php dengan dibuat dengan...

PHPMeetup 2011: Framework Shootout

PHPMeetup 2011: Framework Shootout

Komuniti PHP.net.my dengan kerjasama MIMOS sekali lagi menganjurkan PHP Meetup. Perjumpaan kali ini akan berkisar mengenai framework yang ada di komuniti sumber terbuka. Tentatif : 8.30 – Pendaftaran 9.00 – Ucapan alu-aluan dari Founder...

Currently…

Currently…

+ ICMS + Sistem eLatihan + Sistem eQA + Web JMK Coming… + Task management + Sistem tempahan borang klinikal + Sistem tempahan bilik mesyuarat [Translate]

UPDATED

UPDATED

Aku seronok dpt jumpa member2 zaman sekolah dulu2. Semuanya melalui Facebook !! Betullah kata member, kalo ko nak cari member ko, ko taip jer nama dia dlm facebook mesti jumpa punya.. Tapi bukan semua.....

%d bloggers like this: