Tagged: paradigma

Niat yg tergendala dan hampir terkubur

Lately PakCu sangat sibuk dengan kerja-kerja hakiki. Dengan bos yang cuti bersalin, projek-projek baru, maintainance projek-projek lama.. tapi ALHAMDULILLAH! Akhirnya satu persatu kerja-kerja tersebut dapat diselesaikan. Cuma projek untuk mewujudkan tutorial dan berkongsi pengalaman...

Perancangan 2013

Rasanya lama dah tak update blog ini dengan tutorial2 yang berkaitan dengan pengaturcaraan php & mysql. Alhamdulillah, sepanjang PakCu handling training utk Kursus PHP & mySQL (Asas & Pertengahan) serta Joomla, feeback yang diterima...

Strategi Memilih Program Di Universiti

Strategi Memilih Program Di Universiti

Keputusan SPM dan STPM telah di umumkan.  Ramai yang keliru dalam memastikan program dan universiti mana yang terbaik untuk diri mereka.  Di peringkat ini, anda sebenarnya mencari-cari identiti diri sebagai proses membuat keputusan yang...

PHPMeetup 2011: Framework Shootout

PHPMeetup 2011: Framework Shootout

Komuniti PHP.net.my dengan kerjasama MIMOS sekali lagi menganjurkan PHP Meetup. Perjumpaan kali ini akan berkisar mengenai framework yang ada di komuniti sumber terbuka. Tentatif : 8.30 – Pendaftaran 9.00 – Ucapan alu-aluan dari Founder...

Haqis.Com

Haqis.Com

Akhirnya, berjaya juga aku mendaftarkan domain haqis.com [Translate]

Niat + Doa + Usaha + Tawakal

Niat + Doa + Usaha + Tawakal

Nak berjaya bukannya mudah. Tapi kita kena ada azam/impian/tekad utk majukan diri kita. Bukan hanya utk kepentingan diri sendiri tapi utk keluarga; isteri, anak, keluarga, sahabat dan membantu org2 yg kurang upaya. Jadikanlah hari...

Permohonan Pertukaran Penempatan

Permohonan Pertukaran Penempatan

Sebulan dah aku kat Unit Koding ni. Aduh !! Penstrukturan semula Jabatan Maklumat Kesihatan telah menyebabkan aku yang sepatutnya masuk Unit Kajian & Statistik ditempatkan di Unit Koding. Boringnya kerja baru nie !! Aku...

%d bloggers like this: