Tagged: code

0

Sublime Text 3 Plugin For Fast Coding

Sublime Text 3 adalah satu editor yang saya gunakan untuk membuat kod-kod pengaturcaraan. Walaupun ia harus mempunyai lesen berbayar, namun harga lesennya adalah agak murah berbanding kepelbagaian ciri-ciri yang ada padanya. Hampir semua ciri-ciri...

mySQL String Functions

mySQL String Functions

Untuk mendapatkan result dimana jumlah char untuk field berkenaan adalah 2: $sql = “SELECT field FROM table WHERE CHAR_LENGTH(field) = 2” Selain penggunaa LIKE atau RLIKE, untuk mendapatkan result dimana 2 char pertama dlm field...

Perancangan 2013

Rasanya lama dah tak update blog ini dengan tutorial2 yang berkaitan dengan pengaturcaraan php & mysql. Alhamdulillah, sepanjang PakCu handling training utk Kursus PHP & mySQL (Asas & Pertengahan) serta Joomla, feeback yang diterima...

PHP Meetup 2012

PHP Meetup 2012

We are very excited to announce that, PHP Centre of Excellence and PHP.net.my community will team up again to organize PHP Malaysia Meetup 2012. The theme will be ‘API Mashup’. Expect Mashup experts, API...

Jenis-Jenis Hash dan Ciri-Cirinya

Jenis-Jenis Hash dan Ciri-Cirinya

Setakat apa yang kami tahu, sekurang2nya ada 25 jenis hash.. mungkin ada lebih banyak lagi. dibawah adalah jenis dan ciri-ciri hash yang kebiasaan kita nampak. 1. DES (Unix) Digunakan di Linux dan sejenisnya. Panjang...

Updates

Updates

Lama benar tak post sebarang berita kat blog aku ni!! Bukan bz sangat pun tapi tak de benda yg nak dipost. Anyway ramai student yg tanya cth2 script PHP utk sesuatu function. Maaf kepada...

Facebook

Facebook

[Translate]

%d bloggers like this: