Ramadhan Bulan Dugaan

Terlebih dahulu saya nak ucapkan Selamat Berpuasa pada semua pengunjung blog ini. Moga Ramadhan kali ini lebih menjadikan kita insan yang bertakwa, insyallah.

Minggu pertama poser ni, terasa sgt Allah kasihkan saya. Mana tak nya, berbagai ragam diharungi pada minggu pertama bulan yang mulai ini:
+ PakCu (me) – tekak ni cam rasa kering + gatal… perit pun ada… Mungkin x cukup rehat kot…
+ Nana (wife) – tekanan darah rendah kerana terpaksa bersengkang mata menjaga anak2 yg tidak sihat
+ Haziq – semalam nampak  macam nak demam tapi kerana tindakan segera mamanya yg memberi ubat, alhamdulillah… tak jadi demam
+ Damia – mula start puasa tapi baru 2 hari puasa dah masuk angin, muntah2 malam ketiga poser tu. Doktor cakap angin terlalu banyak masuk.
+ Najwa – ni yg paling kuat dugaan, mula sabtu haghi tu sampai semalam cirit-birit, ahad tu bawak klinik panel; tak jalan.. isnin bawak klinik warga (dpt ORS); pun tak jalan… so semalam mama dia bawak pi A&E, terus masuk air garam. Maghrib admit Wad Pead 1 (4A).

Haghi ni saya tengok Najwa bertambah segar, alhamdulillah… moga esok dia boleh discharge dan dpt kita balik kg Sabtu ni utk berbuka bersama keluarga di Teluk Intan…

Comments