Flooder + Pengkhianatan

Aduh.. Jemu arr aku dok layan flooder budus ni.. Sejak server irc.muah2x.org dibangunkan, aku sering jadi mangsa flooder. Alasannya mereka kata kami flood server depa. Aku pun x tau server depa tu server apa…

Anyway, aku malas nak layan flooder nie. So aku buat satu remote protection. Nie remote utk channel control code flood protection:

ON *:NOTICE::*:#: {
if ($regex($1-,/[[:cntrl:]]/g) > 49) {
kill $nick Control Code Overlimit
halt
}
}

Nie lak utk self controlcode protection:

Nie remote utk channel control code flood protection:

ON *:NOTICE::*:?: {
if ($regex($1-,/[[:cntrl:]]/g) > 49) {
kill $nick Control Code Overlimit
halt
}
}

p/s: Remote nie utk oper sahaja

Comments

Selamat Datang !!

Okey ni post pertama aku kat blog ni. Lama sungguh aku tak buat web untuk diri sendiri. Asyik sibuk ngan sistem/aplikasi web org/jabatan jer.. Sampai aku punya projek pun tergendala..

Anyway, setelah aku memikirkan semasak-masaknya… ditambah pula jealous pabila lihat org punya blog aku pun amik keputusan untuk pakai wordpress. Dan setelah melihat kesesuaian dan keperluan maklumat/info yang akan aku masukkan dlm blog aku ni, so aku pakai themes flarkner-sky.

Hopefully, blog kali ni akan memberi lebih manfaat kepada diri aku sendiri dan pengunjung.

Thanks all…

Comments